Obměňujte ho podle chuti – bude fungovat i třeba s těstovinami typu fettuccine. Nebojte se použít ani špaldové nebo tmavé celozrnné těstoviny, jen počítejte s tím, že se o trochu déle vaří.
Dnešní recept vydá sice jen na dvě porce, ale pokud nechcete vařit každý den, jsou balsamikové těstoviny určitě ideální k přípravě do zásoby. Chutnají totiž výborně jak čerstvě připravené horké, tak i druhý den vychlazené z lednice.
Na dvě porce balsamikových těstovin budete potřebovat:
250g těstovin
½ hrnku sušených rajčat, nejlépe naložených v oleji
2 papriky na kostičky
¼ hrnku kvalitních oliv vypeckovaných a nakrájených
2 lžíce balsamikového octa
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Postup přípravy:
-
Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu vodu na těstoviny. Nevařte v ní ale jen těstoviny samotné, přidejte i sušená rajčata. Směs slijte, až budou těstoviny al dente, orientujte se podle návodu na balíčku. Každé těstoviny je potřeba vařit jinak dlouho!
-
Ve velké míse smíchejte těstoviny a rajčata s ostatními ingrediencemi.
-
Hotovo! Servírujte horké nebo vychlazené, obě varianty jsou vynikající.
Komentáře