Oproti vdolkům jsou ale mnohem lehčí a zdravější. V našem receptu přidáváme do muffinů sýr, budou tak krémovější a vláčnější. Volbu sýra necháváme na Vás – můžete použít strouhaný eidam, ale klidně také mozzarellu.
Budete potřebovat
1 větší cuketu
6 plátků šunky
9 vajíček
¼ hrnku mléka
½ hrnku nastrouhaného tvrdého sýra – podle chuti
olej na vymazání formy na muffiny
sůl a pepř podle chuti
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 220 stupňů a plech na muffiny lehce vymažte.
-
Cuketu omyjte, ale neloupejte a nastrouhejte ji na hrubém struhadle.
-
Na malé pánvičce opečte šunku až ztratí vodu a bude křupavá.
-
Připravte si těsto: V míse rozšlehejte vajíčka – stačí v ruce pomocí metličky.
-
K rozšlehaným vajíčkům přidejte mléko, sůl, pepř. Směs zase lehce prošlehejte.
-
Přidejte cuketu a strouhaný sýr. Zchladlou opečenou šunku rozkrájejte a přidejte ke směsi.
-
Těsto dobře promíchejte a pak ho rovnoměrně rozdělte do prohlubní v plechu – měly by být skoro plné.
-
Pečte 25 – 30 minut. Vršek muffinů by měl lehce zezlátnout.
-
Muffiny jsou skvělé k polévce. Nejlépe chutnají, když je před jídlem nahřejete na 30 vteřin v mikrovlnce.
Komentáře