Plátky cukety v trojobalu jsou česká klasika! Kromě toho je jich vždycky o dost víc, než se dá sníst. Zkuste zbylé cuketky v trojobalu zpracovat trochu netradičně – do sendvičů se sýrem.
Také v tomto receptu doporučujeme šetřit s tukem. Cuketa změkně na pánvi rychle a vážně není nutné, aby na oleji plavala. Bude výborná i bez toho! Strouhanku jsme navíc okořenili pikantním pepřem, stejně jako sýr. Volbu sýra necháváme na Vás. K cuketě se ale bude hodit spíš neutrální chuť, s mozzarellou určitě vedle nešlápnete.
Na dva sendviče budete potřebovat:
4 větší plátky cukety
1 velké vejce
¼ hrnku špaldové mouky
½ hrnku strouhanky z celozrnného chleba, může být se sezamovými semínky
sůl, černý pepř a cayennský pepř
4 plátky rustikálního chleba
150g strouhaného sýra s omezeným množstvím tuku
černý a zelený pepř (nejlépe čerstvý z mlýnku)
Postup přípravy:
-
Rozšlehejte vajíčko na klasický trojobal. Stejně tak si připravte talířek s moukou a talířek se strouhankou. Strouhanku okořeňte černým a cayenne pepřem a osolte.
-
Rozpalte trochu olivového oleje v pánvi. Mělo by stačit pánev jen potřít, cuketa by v oleji neměla plavat!
-
Každý plátek cukety obalte postupně v mouce , vajičku a strouhance.
-
Cuketu zprudka opečte do změknutí. Bude to rychlé – asi dvě minutky na každou stranu.
-
Připravte si sendvič s grilovaným sýrem. Strouhaný sýr dochuťte čerstvě pomletým pepřem. Pak sýrem posypte krajíc chleba. Osmažená cuketa bude tvořit vnitřek sendviče.
-
Na pánvi rozetřete trochu oleje a nechte rozpálit. Sendviče opečte krátce dozlatova.
Komentáře