Díky sýru feta se nemusíte bát o kalorie, tento řecký sýr se vyrábí z ovčího mléka a postavě rozhodně neuškodí. Jestli Vám opravdu záleží na kvalitě, přečtěte si určitě pozorně etiketu sýra – pokud bude vyrobený v Německu, nebude jeho chuť úplně taková, jaká má být.
Budete potřebovat
2 hrnky nasekaného listového salátu
2 hrnky nasekaného červeného salátu Lolo
1 balíček sušených rajčátek (rozkrájet)
1 avokádo na kostičky
1 hrnek kukuřice
250g sýru feta
1 ½ lžíce olivového oleje
šťáva z jedné limety
větší špetka soli
pepř
Postup přípravy
-
Salát dobře operte a potom nasekejte na co nejjemnější kousky. Nejlépe to uděléte na větším prkénku tak, že budete velkým nožem krájet do salátu “křížem krážem”.
-
Sladkou kukuřici vyndejte z konzervy a pomocí sítka z ní nechte okapat veškerou vodu.
-
Avokádo rozkrájejte na kostky – tady záleží, jak moc je zralé. Ideálně by nemělo být mazlavé a přezrálé, takové se hodí spíš na pomazánky. Do našeho salátu je lehce nedozrálé avokádo lepší – to pokrájejte na kousky asi 1 cm velké.
-
Místo sýru feta můžete použít balkánský, jestli Vám lépe chutná. Vyndejte ho z obalu a nechte dobře okapat, podobně jako kukuřici. Pak ho rukama rozmačkejte, ale nepřežeňte to. Kousky sýra by neměly být moc drobné.
-
Ve velké míse smíchejte zeleninu a sýr, dobře promíchejte.
-
V hrnku si rozšlehejte limetovou šťávu s olejem a kořením, použijte ji jako zálivku.
-
Nechte salát ideálně hodinku odpočinout v lednici, pak podávejte.
Rozpis vystačí na dvě porce, jedna porce salátu má přibližně pouhých 220 kalorií.
Komentáře