Linguine jsou hotové během několika minut. Tuňáková omáčka je krémová, díky řeckému jogurtu ale jemná – pochutnejte si zdravě, i když nemáte čas vyvařovat!
Těstoviny s krémovou tuňákovou omáčkou pro 4 lidi
Co budete potřebovat:
250g (půl balíčku) linguine, fettucine nebo špaget
400g (2 hrnky) řeckého jogurtu
3 lžíce olivového oleje
1 plechovka tuňáka v olivovém oleji (vyklopte ho a nechte okapat)
citronová kůra z jednoho citronu
šťáva z jednoho citronu
stroužek česneku
3 lžíce rozkrájené čerstvé petrželky (a jednu navíc na zdobení)
sůl
pepř
Postup přípravy:
-
Připravte si těstoviny. Omáčka je opravdu hodně rychlá, takže se nebojte, že je nestihnete al dente. Postupujte podle návodu na obalu – záleží na tom, jaký druh těstovin máte. Celozrnné těstoviny budete muset vařit o chvilku déle.
- Smíchejte v míse jogurt s kořením a tuňákem a promíchejte.
- Dodejte olivový olej a citronovou šťávu i kůru. Směs důkladně promíchejte, měla by být skoro hladká.
- Zkontrolujte těstoviny. Měly by už být skoro hotové. Pokud je to tak, odlijte nebo odeberte asi tak jeden hrnek vody, ve které se vaří. Těstoviny slijte, hned je ale vraťte do hrnce.
- Na mírném ohni přidejte do hrnce odebranou vodu a také zatím ještě studenou tuňákovou omáčku. Opatrně směs míchejte. Omáčka by měla dobře obalit těstoviny a zároveň se prohřát.
- Ozdobte petrželkou a trochou olivového oleje. Servírujte ihned!
Komentáře