Neobsahuje téměř žádný tuk a přesto chutná výborně! Pokud se snažíte zhubnout a přesto si chcete dopřát něco dobrého k jídlu, pak jsou zdravější varianty předkrmů správnou volbou. Určitě jste si už všimli, že hezčího a chutnějšího jídla potřebujete sníst menší množství. Čím lépe jídlo vypadá a voní, tím méně kalorií potřebujeme k tomu, abychom se cítili spokojení.
Na zapečené žampiony budete potřebovat:
- ¾ hrnku strouhanky
- 1/3 hrnku nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/3 hrnku cibule nadrobno
- 2 stroužky česneku (protlačeného)
- asi ½ balení tofu
- 1 lžička balsamikového octa
- ½ lžičky soli
- oregano
- pepř
- 16 větších žampionů
Postup přípravy:
-
Předehřejte si troubu na maximum.
-
Ve větší misce smíchejte nejprve suché ingredience: Strouhanku (nejlépe tu celozrnnou) a vlašské ořechy.
-
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Osmahněte na něm cibuli a pak přidejte česnek, nechte dusit asi 5 minut do změknutí.
-
Přidejte koření, rozmačkané tofu, ocet a ostatní ingredience. Opékejte asi 3 minuty a pak směs z pánve přemístěte rovnou do mísy s ořechy a strouhankou.
-
Naplňte houby! Když odkrojíte nohu, mělo by být na spodní straně klobouku místo asi tak na čajovou lžičku náplně. Náplň do houby zatlačte a povrch opatrně uhlaďte.
-
Plněné houby se pečí na papírem vyloženém plechu asi 20 minut. Podávejte ještě horké!
Komentáře