Krémovou zeleninu ale nemusíte jíst bezpodmínečně s chlebem. Je skvělá i s opečeným bramborem anebo jako náplň do tacos, pokud jste fanoušci zahraničních lahůdek.
Budete potřebovat:
3 hrnky kukuřice (mražené nebo z konzervy)
½ cibule (nadrobno)
1 malá pálivá paprika (“beraní rohy” apod)
250g Lučiny nebo Ricotty
2 lžíce mléka
2 jarní cibulky (najemno)
1 lžička cukru
sůl a černý pepř podle chuti
4 plátky kvalitní anglické slaniny na ozdobení (nemusí být)
Postup přípravy:
-
Rozpalte větší pánev a opečte na ní proužky anglické slaniny. Až budou dohněda, sundejte je z pánve a na papírovém ubrousku z nich odsajte přebytečný tuk.
-
Pánev nečištěte, místo toho pokračujte ve vaření na tuku, který zbyl po slanině. Můžete ho trochu odebrat, jestli je ho moc.
-
Na pánvi velmi krátce opečte cibuli s pálivou paprikou.
-
Přidejte okapanou kukuřici a nechte směs podusit. Během pěti minut by měla zelenina změknout.
-
Stáhněte plamen a ke směsi přidejte sýr. Směsi bude nejspíš chybět tekutina – pokud je to tak, přidejte 2 nebo více lžic mléka.
-
Do dobře rozmíchané směsi přidejte jarní cibulku a cukr, dochuťte solí a pepřem.
-
Podávejte ihned – nejlépe posypané kousky slaniny a s křupavým pečeným bramborem.
-
Zbylou zeleninovou směs můžete ohřát zapečením v troubě. 20 minut na 200 stupňů vyrobí chutnou kůrku!
Komentáře