Více skvělých a zdravých receptů naleznete na JídelníčekOnline.cz
Budete potřebovat – Korpus
2 hrnky krupice z ovesných vloček
1 hrnek jemně mletých mandlí
½ hrnku sezamových semínek nebo semínek chia
5 lžic lesního medu
½ hrnku přírodní jablečné šťávy
voda (podle konzistence – určitě méně než půl hrnku)
1 hrnek ananasu na kostičky
1 ½ hrnku jemně nastrouhané mrkve
1 ½ hrnku jemně nastrouhané cukety
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžičky skořice (nebo podle chuti)
citronová kůra z jednoho citronu
Ořechový krém
2 hrnky kešu ořechů, které jste večer předem naložili do vody
½ hrnku jablečné šťávy
5 lžic medu
1/3 hrnku rozpuštěného kokosového tuku
1 lžička vanilkového extraktu
1 hrnek sušených brusinek
1 hrnek nasekaných mandlí
1 hrnek strouhaného kokosu
Postup přípravy
-
Ve velké míse smíchejte ovesnou krupici, mandle a semínka.
-
V druhé menší misce rozmíchejte mokré přísady – med a jablečnou šťávu.
-
Tekutou část těsta vmíchejte do suchých přísad. Pokud bude těsto moc tuhé, přidávejte po lžících opatrně vodu.
-
Přidejte ananas, mrkev, cuketu, vanilku, skořici a citronovou kůru. Dobře promíchejte. Čím víc skořice do těsta přidáte, tím hezčí bude mít barvu, ale nepřežeňte to!
-
Na lehce vymazaný větší plech vymačkejte těsto. Vrstva by měla být asi jen 1-1.5 cm vysoká a bude tvořit korpus a patra řezů. Dávka ingrediencí v našem receptu by měla vystačit na dvě až tři patra těsta, záleží na Vás.
-
Korpus pečte na 200 stupňů 25 minut. Když je těsto upečené, troubu pootevřete, založte utěrkou a nechte ho uvnitř pomalu zchladnout.
-
Připravte si ořechový krém, kterým korpus naplníte:
-
Na nejvyšší rychlost v kuchyňském mixéru rozmixujte kešu, tuk, med, vanilku a jablečnou šťávu.
-
Přidejte brusinky, mandle a kokos. Krém dobře promíchejte.
-
Krém nechte v lednici odpočinout, dokud těsto v troubě nebude úplně vychladlé. Nebojte se ho nechat v lednici 2 hodiny nebo déle.
-
-
Poslední krok už je jen naplnění zchladlého korpusu krémem.
Komentáře