Ingredience
Chřest zelený – 1 svazek
Salát polníček – 1 hrst
Salát hlávkový – 1 ks
Salát lollo rosso – cca 5 listů
Olej – 1 polévková lžíce
Vejce – 4 ks
Ingredience na zálivku
Sůl – 1 špetka (dle chuti)
Pepř – 1 špetka (dle chuti)
Dijonská hořčice – 1 polévková lžíce
Vinný ocet – 3 polévkové lžíce
Olivový olej – cca 50 ml
Postup přípravy
Chřest oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce. Výhonky začneme vařit v osolené vodě se špetkou cukru cca 10 minut. Poté scedíme. Vejce uvaříme na hniličku. Listy hlávkového salátu, polníčku a lollo rosso omyjeme pod studenou vodou a následně osušíme. Mrkev očistíme a také omyjeme. Na talíře rozdělíme listy salátu, scezený chřest, rozkrojené vejce a mrkev. Poté připravíme dresink smícháním vinného octa, oleje, dijonské hořčice, pepře a soli. Nakonec salát zalijeme dresinkem a případně můžeme ozdobit opečenými krutony nebo bramborem.
Komentáře