Inspirací na rychlé a přitom zdravé pokrmy není nikdy dost. Dnes pro vás máme recept na kokosové kari, které snadno připravíte v jedné pánvi během několika minut. Je to tak ideální večeře do studeného podzimu. Recept nám poskytla Míša Charvátová.
Počet porcí: 2 Doba přípravy: 25 minut
Náročnost: Snadné Zařazení: Oběd, večeře
Ingredience
- 1 lžíce kokosového oleje
- 3 jarní cibulky
- 2 vrchovaté lžičky indického kari
- 1/3 plechovky kokosového mléka
- Bio bujon bez glutamátů
- 1 větší kuřecí prso
- půlka brokolice
- polovina jablka (kdo nemá rád ovoce ve slaném jídle, vynechá)
- sůl
Postup
- Cibulky pokrájíme nadrobno a asi 2 minuty restujeme na kokosovém oleji
- Přidáme kokosové mléko, bujón a kari koření
- Za občasného míchání přivedeme k varu
- Do pánve přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky, osolíme a na mírném plameni vaříme 10-15 minut, dokud není maso křehké a zcela uvařené
- Vmícháme na menší kousky rozdělenou brokolici a nakrájené jablko
- Vaříme dalších 5 minut
- Podáváme samotné nebo s rýží, autorka doporučuje jasmínovou
Recept nám poskytla Míša Charvátová, autorka blogu Myway-tofitness. Pro Míšu se zdravý životní styl stal láskou na celý život, takže na jejím blogu najdete spousty dalších výborných receptů i zajímavých článků. Děkujeme.
Komentáře