Ingredience
300 g cizrny
4 stroužky česneku
100 ml 12% smetany
1 lžička koriandru
1 vejce
50 g sýra gouda
2 lžíce zelené natě koriandru nebo potržele
sójový olej na smažení
4 listy salátu
4 lžíce ovesných vloček
2 rajčata
1 cibule
sůl a pepř
4 sezamové bulky
Postup přípravy
Vařenou cizrnu rozmixujeme v mixeru se smetanou. Vznikne nám hladká hmota, do které nadrtíme česnek a dle chuti osolíme a opepříme. Následně ještě jednou promixujeme. Hmotu přendáme do místy, přidáme strouhaný sýr, vejce, zelenou nať a zahustíme vločkami. Hmotu následně rozdělíme na 4 stejné díly a vytvarujeme burgerové koule, které lehce obalíme ve vločkách.
Následně smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení přendáme na talíř na papírové ubrousky a necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme v rozkrojené žemli na listy salátu, rajčat a cibule. Porce je pro 4 osoby a příprava vám zabere cca 30 minut.

Tento obsah je skryt a je určen pro odběratele našeho zpravodaje. Pro odkrytí článku stačí zadat e-mail a tím se také ZDARMA stát odběratelem našeho newsletteru.
Ingredience
300 g cizrny
4 stroužky česneku
100 ml 12% smetany
1 lžička koriandru
1 vejce
50 g sýra gouda
2 lžíce zelené natě koriandru nebo potržele
sójový olej na smažení
4 listy salátu
4 lžíce ovesných vloček
2 rajčata
1 cibule
sůl a pepř
4 sezamové bulky
Postup přípravy
Vařenou cizrnu rozmixujeme v mixeru se smetanou. Vznikne nám hladká hmota, do které nadrtíme česnek a dle chuti osolíme a opepříme. Následně ještě jednou promixujeme. Hmotu přendáme do místy, přidáme strouhaný sýr, vejce, zelenou nať a zahustíme vločkami. Hmotu následně rozdělíme na 4 stejné díly a vytvarujeme burgerové koule, které lehce obalíme ve vločkách.
Následně smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení přendáme na talíř na papírové ubrousky a necháme odsát přebytečný tuk. Podáváme v rozkrojené žemli na listy salátu, rajčat a cibule. Porce je pro 4 osoby a příprava vám zabere cca 30 minut.
Tento obsah je skryt a je určen pro odběratele našeho zpravodaje. Pro odkrytí článku stačí zadat e-mail a tím se také ZDARMA stát odběratelem našeho newsletteru.

Komentáře