Už jste slyšeli o hummusu? Nenechte se vyděsit názvem, o žádný český humus tedy rozhodně nejde. Naopak jde o výborné jídlo s nádechem exotiky a v naší zemi se již celkem zabydlelo. Základem každého hummusu je cizrna a pasta tahini, tedy pasta ze sezamových semínek. Dnešní recept je obohacený i o červenou řepu, která hummusu dodá nasládlou chuť a také krásnou červeno růžovou barvu.
Ingredience
- 1 plechovka cizrny (můžete mít i doma uvařenou)
- 2 menší uvařené červené řepy
- 3 lžíce tahini pasty
- 1/4 lžičky římského kmínu
- sůl, pepř a libovolné oblíbené bylinky nebo koření
- 1/4 hrnku olivového oleje

Hummus jednoduše vyrobíte pomocí mixéru
Postup
- Do mixéru vložíme cizrnu a řepu
- Mixujeme na drobné kousíčky
- Přidáme ostatní ingredience kromě olivového oleje a mixujeme do hladké konzistence
- Postupně můžeme přilévat olivový olej, dokud se nevytvoří naprosto dokonale hladký hummus
- Podáváme například jako dip k zelenině nebo jako „pomazánku“ k různým druhům placek, stejně jako to dělají třeba v Maroku
Komentáře