Originální crumble pochází z Británie, která svou gastronomií, není zrovna nejšťastnější zemí pro zdravý životní styl. Jenže britské dobroty jsou zkrátka výborné, a tak nakonec, proč si je nezkusit připravit i u vás doma. Ochudit se o tak výborný dezert, jako je crumble, by byla velká škoda. A to bychom nebyli my, kdyby jsme pro vás nepřipravili jeho zdravou verzi!
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: Snadné Zařazení: Snídaně, svačina
Ingredience
- 8 menších hrušek
- 150g ovesných vloček
- 4 lžíce kokosového oleje nebo másla
- 1 rozmačkaný banán
- med
- skořice
Před pečením můžeme crumble ještě polít medem
Postup
- Hrušky omyjeme a zbavíme jadřince
- Nakrájíme je na slabší plátky nebo kostičky
- Zvlášť tvrdší hrušky doporučujeme předem chvilku podusit ve vodě, aby změkly
- Pečící formu vymažeme lžící oleje nebo másla
- Předehřejeme si troubu na 180 °c
- Připravíme si „drobenku“, na kterou smícháme ovesné vločky s rozpuštěným olejem nebo máslem, rozmačkaným banánem, skořicí a trochou medu
- Pokud se vám směs zdá příliš suchá, můžete přidat ještě olej nebo máslo, díky banánu by se to ale nemělo stát
- Hrušky naskládáme do pečící formy a zasypeme je připravenou vločkovou směsí
- Crumble pečeme na 180 °C asi 20 minut
- Nezapomeňte ho často hlídat, vločky mají tendenci se rychle připálit, proto až začnou chytat zlatavou barvu, vyndejte koláč z trouby
- Podáváme teplé i studeté například s jogurtem
Komentáře