Ingredience
250 g hrášku
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 dl smetany
1,5 l vody
1 kostka Masox
Sůl
Postup přípravy
Pokud máme mražený hrášek, tak jej nejprve necháme rozmrazit a povaříme na másle doměkka. Pokud máme hrášek sterilovaný, tak je lehce podusíme na másle. Nyní zaprášíme moukou a necháme osmahnout. Takto osmahnutý hrášek zalijeme osoleným vývarem z vody a kostkou Masoxu. Nyní asi 20 minut necháme vařit. Nakonec rozšleháme tyčovým mixérem, můžeme ještě dochutit solí a nakonec zalijeme a zjemníme trochou smetany.
Tento obsah je skryt a je určen pro odběratele našeho zpravodaje. Pro odkrytí článku stačí zadat e-mail a tím se také ZDARMA stát odběratelem našeho newsletteru.

Komentáře