V našem receptu střídáme patra sýru s lahodnou směsí z opečených žampionů.
Na dva sendviče budete potřebovat:
250g žampionů na plátky
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
4 lžíce olivového oleje
4 plátky celozrnného chleba
1 hrnek strouhaného sýra s nižším obsahem tuku – např. mozzarella
Postup přípravy:
-
Předehřejte si troubu na 250 stupňů.
-
Pokrájejte cibuli na tenké proužky. Smíchejte ji v misce s houbami a přidejte olivový olej. Směs promíchejte tak, aby se cibulka i žampiony rovnoměrně obalily v oleji.
-
Plech nebo pekáček vyložte pečícím papírem a posypejte ho plátky žampionů s cibulí. Nechte směs péct v troubě 20 minut nebo trochu déle, pokud chcete zeleninu trochu více opečenou.
-
Až budete mít žampiony s cibulkou hotové, rozpalte si na větší pánvičce 4 lžíce olivového oleje.
-
Mezitím si připravte chleba a sýr. Na dva plátky chleba nasypte vždy trochu sýra, převrstvěte houbami s cibulí a pak přidejte ještě trochu sýra. Díky sýru přímo na plátcích chleba se hotový sendvič nebude rozpadat, tak s ním nešetřete.
-
Než obloženou stranu sendviče přiklopíte nenaplněnou, okořeňte ji solí a pepřem podle chuti.
-
Sendvič před pečením lehce stlačte dlaní, ať se přísady spojí.
-
Na rozpálené pánvičce sendviče krátce zapečte – asi dvě minuty z každé strany. Sýr by se měl rozpustit a plátky chleba budou křupavé a jen lehce opečené.
-
Jestli jste použili větší a tenčí plátky chleba, před podáváním sendviče ještě překrojte napůl!
Komentáře