Vypadají podobně jako ty kupované, chutnají o dost lépe a navíc víte přesně, jaké přísady jste použili. Zkuste projednou použít suroviny v bio kvalitě!
Na 10 tyčinek budete potřebovat:
Suchá část těsta
2/3 hrnku ovesných vloček
1/3 hrnku jemných otrub
½ hrnku nasekaných vlašských ořechů
¼ hrnku strouhaného kokosu
3 lžíce slunečnicových nebo dýňových semínek
¼ lžičky skořice
špetka soli
Mokrá část těsta
¾ hrnku rozmačkaného zralého banánu (to je asi jeden velký banán nebo dva manší)
½ hrnku hladkého arašídového másla
4 lžíce medu
1 lžička vanilkového extraktu
Postup přípravy:
- Předehřejte troubu na 250 stupňů.
- Velký mělký plech vyložte pečícím papírem.
- Ve větší misce smíchejte suché ingredience.
- V hrnečku důkladně rozmačkejte banán – měla by z něj být hladká kaše.
- Banán a ostatní mokré přísady smíchejte do hladké hmoty v jiné misce.
- Nakonec obě části těsta spojte a důkladně promíchejte. Měli byste získat velmi hustou lepkavou hmotu.
- Stěrkou vyberte všechno těsto z mísy a rozetřete ho po pečícím papíře na plechu. Můžete si pomoct prsty – namočte si je předem ve vodě, těsto se na ně nebude lepit. Vymodelujte asi 1 cm vysoký obdélník těsta. Dejte pozor na to, aby těsto bylo pokud možno všude stejně vysoké.
- Pečte zprudka 20-26 minut. Ke konci pečení by okraje těsta měly viditelně zezlátnout, na dotek bude hmota pevná.
Komentáře