Omáčka na naše zeleninové karbanátky je naprosto jednoduchá – prolisovaný česnek s koprem a trochou řeckého jogurtu. Kopr má jen málokdo rád, což je ale škoda. Za jeho pronikavou vůni mohou éterické oleje, které zlepšují trávení a mohou pomoci od bolesti.
Budete potřebovat:
½ hrnku kuskusu
2 cukety
1 zelená paprika nadrobno
½ cibule nadrobno
2 vajíčka
½ hrnku nadrobeného sýru feta
1 lžička soli
trochu pepře
5 lžic olivového oleje
Lehká jogurtová omáčka:
2 stroužky česneku
3 lžíce nasekaného kopru
1 hrnek řeckého jogurtu
Postup přípravy:
-
Uvařte kuskus ve vodě a nechte ho vychladnout.
-
Nastrouhejte cukety a pak je posypte trchou soli. Sůl z nich vytáhne část vody, takže počkejte asi deset minut a pak cuketu v míse vyždímejte a vodu odlijte.
-
Ve velké míse rozšlehejte vajíčka.
-
K vajíčkům zašlehejte sýr a pak přidejte postupně cuketu, cibuli a papriku. Dobře promíchejte.
-
Nakonec do mísy přidejte i kuskus.
-
Přidejte sůl a pepř a těsto dobře prodělejte.
-
Vytvořte karbanátky asi tak 1 cm silné.
-
Velkou pánev potřete olivovým olejem a dobře rozpalte. Vyložte na ni karbanátky a lehce přimáčkněte vypouklou stranou lžíce.
-
Smažte karbanátky asi 3 minuty na každou stranu.
-
Podávejte s omáčkou z kopru, prolisovaného česneku a řeckého jogurtu.
Komentáře