Chřestový salát se hodí, kdykoliv máte chuť na hodně lehký oběd. Můžete si ho ale také připravit jako přílohu. V naší verzi jsme chřest a vejce doplnili opečenou šunkou. Jestli ale máte zbytek kuřecího nebo krůtího masa a přemýšlíte, jak ho využít, určitě ho zkuste použít do tohoto salátu místo šunky. Stačí maso rozkrájet na nudličky a možná lehce opéct na pánvi, pokud chcete, aby bylo křupavější.
Na jednu porci budete potřebovat
1 velké vejce natvrdo
2 hrnky nasekaného chřestu
50g vařeného nebo pečeného kuřecího masa
½ lžičky dijonské hořčice
1 lžička olivového oleje
1 lžička vinného octa
špetka pepře a soli
Postup přípravy
-
Ve středním hrnci přiveďte vodu k varu. Vsypte do ní chřest a krátce ho povařte (asi 3 minuty). Sledujte, až začne měknout.
-
Protože chcete, aby chřest zůstal křupavý, vyndejte ho z vařící vody a vložte do sítka na těstoviny. Pak ho dobře propláchněte studenou vodou, aby se var zastavil.
-
V malé misce smíchejte olej, hořčici, ocet a koření.
-
Zchladlé vejce natvrdo rozdělte kráječem na šest srpků.
-
Pokud máte zbytek kuřecího masa, bude s chřestem a vajíčkem chutnat výborně, můžete ale použít i dokřupava opečenou šunku.
-
Chřest narovnejte na talíř, přidejte vejce, maso a pokapejte dresingem z octa a hořčice.
Komentáře