Budete potřebovat:
Krusta:
Budete potřebovat klasickou krustu na cheesecake, kterou vyrobíte z nadrolených sušenek nebo grahamového chleba. Funguje i směs sušenek s křehkými chleby – sušenky můžete použít celozrnné (doporučujeme). Přidejte k nim malé množství rozehřátého másla a těsto vymačkejte do dortové formy. Nechte několik minut v mrazáku a pak prudce zapečte na 250 stupňů (asi 8-10 minut).
Na 1 ½ hrnku rozdrobené směsi sušenek s křehkými chleby patří 1/3 hrnku rozehřátého másla.
Na náplň:
2 větší a zralejší avokáda
5 lžic medu
5 lžic hnědého cukru (nebo podle chuti)
½ hrnku limetkové šťávy
1 lžička vanilkového extraktu
5 lžic kokosového tuku
5 lžic sýru Philadelphia nebo Ricotta
nastrouhaná kůra z limetky
Postup přípravy:
-
Ve větší míse dobře rozmačkejte avokádo.
-
Sýr vyklopte z obalu do sítka a nechte vykapat.
-
Přidejte limetovou šťávu, vanilku, med a cukr, směs dobře prošlehejte dohladka.
-
Zašlehejte tuk a sýr, přidejte limetkovou kůru.
-
Ochutnejte těsto a případně doslaďte nebo přidejte víc limetkové kůry!
-
Těsto by mělo být hutné a krémové – rozetřete ho jednoduše na vychladlý korpus a nechte cheesecake přes noc ztuhnout v lednici.
-
Jako polevu můžete použít jahodový džem, jako na naší fotografii, ale není to nutné.
Komentáře