Ingredience
2 velké celery
4 lžíce oleje
1 lžička koření kari
1 lžička sušeného česneku
1 lžička papriky mleté
Postup přípravy
Celer postupně celý oloupeme a seřízneme vršek i spodek tak, abychom měli rovné strany a dobře se tak celer krájel. Ten poté nakrájíme na plátky asi 1 centimetr silné. Z plátků postupně krájíme hranolky. Ve větším hrnci vaříme osolenou vodu. Když voda začne vařit, přidáme do vody celerové hranolky a nezakryté je vaříme po dobu 1 – 2 minut.
Následně slijeme vodu a hranolky vhodíme zpět do hrnce, do kterého přidáme olej, výše zmíněné koření a prohodíme tak, aby se hranolky postupně a rovnoměrně obalily. Nyní hranolky vyndáme a rozprostřeme na velký plech. Dejte pozor, aby hranolky nebyly na plechu příliš na sobě, v takovém případě se hranolky spíše dusí, než pečou. Hranolky pak pečeme v předehřáté troubě na cca 220°C zhruba 25 minut.
Komentáře