Ingredience
Chobotnice
Vývar
Salát
Olivový olej
Sůl, pepř
Postup přípravy
Tak jako u všech mořských plodů si dejte pozor na úpravu samotné chobotnice. To by měl být první krok při přípravě dnešního receptu. Chobotnici dejte vařit do vývaru. Pokud však nemáte vývar, postačí i střídmě osolená voda. Aby byla chobotnice krásně uvařená, tak ji musíte během vaření párkrát celou ponořit do vývaru či osolené vody a přidržet ji tam. Tento proces můžete ukončit až poté, když se chobotnici zatočí chapadla. Poté ji nechte ve vývaru zhruba ještě hodinku, pak si můžete být jisti, že ji máte skvěle připravenou. Po vytažení z hrnce si chobotnici nakrájejte na větší kusy a dokud je teplá okořeňte solí, pepřem a olivovým olejem.
Pokud máte hotovo, můžeme se pustit do druhé fáze. Budete potřebovat nějakou sklenici, kde budeme rozkrájenou chobotnici skládat úplně natěsno. Na to si dejte opravdu pozor a vyplňujte každé místo. Poté strčte sklenici do ledničky a pár minut vyčkejte. Nakrájené kousky chobotnice ze sebe pustí takovou jemnou hmotu, která vše spojí dohromady. Mezitím, co budete mít sklenici v ledničce, tak si připravte na talíř salát. Ten si vyberte podle vaší chuti. Může to být ledový, římský či listový salát. Doplňte to třeba i rukolou a hlavně pokapejte olivovým olejem. Teď už stačí vyndat chobotnici ze sklenice, nakrájet a kousky pěkně naaranžovat na salátek. Poté si už jen vychutnávejte lahodnou chuť skvěle připravené chobotnice. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře