Sladkokyselá ovocná omáčka doplní směs dvou sýrů a jemná příchuť baby špenátu kombinaci nenaruší. Když použijete tenčí celozrnný chleba a fetu nebo kozí sýr místo balkánu, bude Váš sendvič ještě zdravější!
Budete potřebovat:
2 plátky rustikálního chleba
200g mozzarelly
100g balkánského sýru
hrst lístků baby špenátu
½ hrnku borůvek
1 lžíce balsamikového octa
1 lžíce hnědého cukru
Postup přípravy:
-
Do menší pánvičky nasypte borůvky (mohou být i mražené) a cukr, přidejte ocet. Zahřívejte pomalu k varu a nechte borůvky povařit aspoň 5 minut. Z borůvek se uvolní šťáva, slijte ji a uskladněte do lednice – můžete ji někdy jindy použít na ochucení bílého jogurtu!
-
Na plátek chleba narovnejte lehce okapané borůvky.
-
Druhá vrstva je sýr, smíchejte strouhanou mozzarellu a nadrobený balkán – sýrem nešetřete.
-
Na vrstvu sýra patří lístky špenátu a na ně další sýr.
-
Sendvič přiklopte druhým krajícem chleba a lehce přimáčkněte dlaní. Sendvič ještě krátce opečeme.
-
V pánev pomažte trochou olivového oleje a nechte rozpálit.
-
Sendvič opékejte pod pokličkou asi 3 minuty z každé strany.
Komentáře