Náplň koláče je přitom nepečená a v originále neobsahuje žádné mléčné výrobky. Místo kokosového mléka ale můžete použít normální, dávkujte ho ale opatrněji a postupně. Náplň má být hutná a krémová díky spoustě kešu oříšků. Tuky v nich jsou bezpochyby zdravé (ano, dokonce i nasycené tuky v kokosu díky kyselině laurové), přesto pamatujte na to, že mají dost energie. Dávkujte tenhle výborný koláč opatrně!
Na borůvkový koláč budete potřebovat:
Korpus:
250g křehkého chleba (špaldový nebo graham)
2-3 lžíce kokosového tuku
Krémová náplň:
2 hrnky kešu oříšků nasáklých přes noc vodou
2 lžíce citronové šťávy
4 lžíce medu
2 lžičky extraktu z vanilky
4 lžíce kokosového tuku
½ lžičky soli
½ lžičky škrobu
½ – ¾ hrnku kokosového mléka (podle konzistence těsta)
Na ozdobení: Hrnek borůvek
Postup přípravy:
-
Začněte u borůvek – rozvařte je do krémova s trochou vody v malé pánvi a nechte pomalu zchladnout.
-
Další krok je korpus. Křehký chleba rozmačkejte v silnějším igelitovém sáčku pomocí válečku na těsto. Prášek v misce smíchejte s olejem, mělo by vzniknout husté těsto. Pomocí prstů a dna skleničky vymačkejte těsto do větší dortové formy. Rozehřejte troubu na 200 stupňů a korpus 10 minut zapečte.
-
Všechny suroviny na náplň rozmixujte dohladka. Počítejte s tím, že to bude chvíli trvat, měli byste to stihnout během pečení a chladnutí korpusu. Kokosové mléko přidávejte postupně podle konzistence těsta. Ta záleží na tom, jak dobře jsou kešu nasáklé vodou, takže je docela dobře možné, že bude pokaždé jiná.
-
Náplň rozetřete na zchladlý korpus a uhlaďte.
-
Vyrobte borůvkové mramorování: čajovou lžičkou udělejte na povrchu náplně kolečka jednotlivých dávek borůvkového krému. Povrch náplně projeďte nožem skrz borůvková kolečka tak, aby se vytvořilo srdíčkové mramorování.
-
Nechte koláč vychladit v lednici, vydržte to nejlépe přes noc. Varujeme – koláč vypadá nebezpečně lákavě a nevšímat si ho tak dlouho bude větší výzva, než ho připravit!
Tento obsah je skryt a je určen pro odběratele našeho zpravodaje. Pro odkrytí článku stačí zadat e-mail a tím se také ZDARMA stát odběratelem našeho newsletteru.

Komentáře